Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2013 02:11 - Международен транспорт, транспортни услуги - път към възхода на икономиката ни
Автор: ignatbodurov Категория: Бизнес   
Прочетен: 708 Коментари: 0 Гласове:
0



Как да подтикнем напред икономиката?

Е, няма да стане с пръчка, нито с мантри за строежи на атомни централи, южни газови потоци и други капиталоемки източници на комисионни за подкупни политици и техните придворни "бизнесмени".

Икономиката в развитите индустриални и търговски общества работи горе долу на следния принцип - внасяй, произвеждай, изнасяй. Всичко това се нуждае от кочествена логистична база или иначе казано транспортна и складова инфраструктура. Добри транспортни услуги и мощни и добре организирани транспортни фирми.

Транспортните услуги са гръбнака на всяка една модерна икономика. Транспортните услуги определят на какво ниво е икономиката и дали ще е успешно или не дадено начинание (икономическо).

За да се "запали" парния котел на възхода трябва да преборим  и корупцията, но това е друга тема. Днес ще говорим за международния транспорт.

Какво обаче е нужно за да има възход на икономиката?

Разбира се първо купувачи, които да са навити да бъдат консуматори. Маркетинг ще речете? Не, нека минем към второто - условия за транспорт и логистика!

У нас все повече има условия, за модерна икономика, която се гради най-вече международната търговия.

Тя разбира се се нуждае от своя добра логистична база (пътища, складове), както и от добра организация, за качествен международен транспорт.

Международен транспорт

С влизането на страната ни в Европейския съюз се подобриха възможностите за транспортни услуги в рамките на самия Европейски съюз - общност от вече 27 държави, плюс асоциираните членове стават 35.

Това улесни съществено международния транспорт в рамките на ЕС, за българските превозвачи, предоставящи транспортни услуги. Международния транспорт в рамките на съюза стимулира много сектори - от добивната, преработващата и леката промишленост. България се превърна в логистична база, за района на балканите, поне що се отнася до международния транспорт.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ignatbodurov
Категория: Бизнес
Прочетен: 29182
Постинги: 13
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930